Karta zgłoszenia dziecka do stołówki (*.pdf)
Zgłoszenie rezygnacji z żywienia w stołówce (*.pdf)
Wniosek o zwrot nadpłaty za korzystanie z żywienia w stołówce
Harmonogram wydawania posiłków
"Program dla szkół" to unijny program polegający na dostarczaniu dzieciom owoców i warzyw oraz mleka i produktów mlecznych.
Strona programu: http://www.programdlaszkol.org/ lub https://www.facebook.com/programdlaszkol/
Zapraszamy na stronę Ekipy Chrumasa
Centrum Dietetyczne Online (CDO), czyli bezpłatna internetowa poradnia dietetyczna, do której dostęp jest możliwy poprzez stronę internetową
Za pośrednictwem CDO każda osoba może skorzystać z profesjonalnej konsultacji dietetycznej. W konsultacjach mogą brać udział rodzice, którzy chcą zapewnić swoim dzieciom prawidłowy sposób odżywiania, zmienić niewłaściwe nawyki żywieniowe czy zastosować dietoterapię w przypadku nadwagi i otyłości.
Na stronie internetowej Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej zamieszczone są materiały na temat żywienia dzieci i młodzieży (np. zbilansowane jadłospisy) oraz informacje o aktualnych wydarzeniach i kampaniach edukacyjnych kierowanych do rodzin i szkół.
Obiad dla ucznia - 5,00zł
Całodzienne wyżywienie w oddziale przedszkolnym - 10,00zł
(śniadanie - 3,00zł, obiad - 5,00zł, podwieczorek - 2,00zł)
Obiad dla pracownika - 11,00zł
Klasy I - VIII |
95,00 zł (19 DNI X 5,00ZŁ) |
Nie ma obiadu w niżej wymienione dni: 28 - 29 marca br. - wiosenna przerwa świąteczna
Klasy I - VIII |
70,00 zł (14 DNI X 5,00ZŁ) |
Nie ma obiadu w niżej wymienione dni: 1 - 9 luty br. - ferie zimowe
Klasy I - VIII |
95,00 zł (19 DNI X 5,00ZŁ) |
Nie ma obiadu w niżej wymienione dni: 29 - 31 stycznia br. - ferie zimowe
Klasy I - VIII |
72,00 zł (16 DNI X 4,50ZŁ) |
Nie ma obiadu w niżej wymienione dni: 23 - 31 grudnia br. - zimowa przerwa świąteczna
Klasy I - VIII |
85,50 zł (19 DNI X 4,50ZŁ) |
Nie ma obiadu w niżej wymienione dni: 1 listopada br.- Dzień Wszystkich Świętych
2 - 3 listopada br.- dodatkowy dzień wolny od zajęć
Klasy I - VIII |
99,00 zł (22 DNI X 4,50ZŁ) |
Klasy I - VIII |
85,50 zł (19 DNI X 4,50ZŁ) |
Nie ma obiadu w niżej wymienione dni: 4 września br.- rozpoczęcie roku szkolnego
Uczniowie chętni do korzystania z obiadów w szkole w roku szkolnym 2023/2024 proszeni są o dokonanie zapisu. Dotyczy to również uczniów, którzy w ubiegłym roku szkolnym korzystali ze stołówki.
Przypominamy o możliwości korzystania z dofinansowania posiłków z MOPR, który udziela wszelkich informacji w tej sprawie.
Sprawy związane z korzystaniem z żywienia w stołówce szkolnej prowadzi intendent, pani mgr inż. Karolina Wojtasik.
Należy pamiętać, że operacja bankowa (przesłanie pieniędzy) może trwać kilka dni.
Informację o numerze konta i wysokości opłaty można znaleźć w dzienniku elektronicznym, w zakładce "Opłaty".
ODPISY USTALA PRACOWNIK SZKOŁY (intendent) - nie rodzic.
Wynieść ze szkoły można jedynie produkty wydane w zamkniętym opakowaniu fabrycznym.
1. | Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, jak również produkty przygotowane na ich bazie. | 8. | Orzechy z drzew orzechowych tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy akademia oraz orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
2. | Skorupki oraz produkty przygotowane na ich bazie. | 9. | Seler oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
3. | Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie. | 10. | Gorczyca oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
4. | Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie. | 11. | Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
5. | Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie. | 12. | Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10 ml/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami przetwórców. |
6. | Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie. | 13. | Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
7. | Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie. | 14. | Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie. |